Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Linda újra szeret teniszezni!

2010.10.07

Melinda teljesen megújulva kezdheti majd meg a következő szezont, edzője hazájának, az Ausztrál idény kihagyásával. Nyilatkozata alapján sokat remélhetünk tőle, hiszen sikerült és jelenleg is dolgozik rajta, hogy a kudarcaiból tanuljon. Izgalommal várjuk már Melindát újra a pályán látni, de sajnos még több hónapig nélkülöznünk kell őt.

Részletek a Nemzeti Sport Napilap megjelent számából:

Kép "-Jól van?

-Igen, néhány hete már el is kezdtem edzeni.

-Ennél jobb hírrel aligha szolgálhat, ugyanis Wimbledon óta teljesen eltúnt a női mezőnyből, és júliuskor még elég borúsan látta a jövőt.

-Körülbelül augusztus közepéig, vagyis öt-hat hétig egyáltalán nem is gondoltam a teniszre. Utána kezdtem futni, kondizni, szeptemberben pedig itt, Los Angelesben elmentem egy orvoshoz a fájós könyökömmel, aki megállapította, hogy elszakadt benne egy ín. El akart küldeni műtétre...

-Nem járt sikerrel?

-Nem nagyon hiszek az ilyen jellegű beavatkozásokban, és úgy döntöttem, megpróbálom műtét nélkül folytatni. Inkább még többet edzettem, ráerősítettem a sérült testrész körüli területre, amely már csak a szerváknál fáj valamennyire.

-Hogyan bírta hetekig tenisz nélkül?

-Egy hónapig egyáltalán nem hiányzott a játék. Már kezdtem aggódni, megfordult a fejemben, hogy ennyi, vége a pályafutásomnak. Jól elvoltam, annyi év után végre arra is jutott időm, amire azt megelőzően sosem. Aztán ez megváltozott.

-Pontosan mi történt?

-Elkezdett hiányozni a munka, az, hogy dolgozzak a teniszpályán. Ráadásul úgy éreztem, hogy még szeretnék játszani. Én sosem azért teniszeztem, mert kötelező volt, hanem azért, mert szerettem teniszezni. És ez a szeretet még mindig bennem van. Sőt, újra erős.

Kép-Mi változott Wimbledon óta?

-Rengeteget tanultam a vereségekből, ha az ember gyors egymásutánban ennyi kudarcot el tud viselni, és képes őket feldolgozni, elképesztően erős lesz. Rájötte, korábban túl komolyan fogtam fel a teniszt, nem tudatosult benne, hogy igazából játék.  A jövőben lazábban állok hozzá. Bizonyítani akarom magamnak, hogy vissza tudok jönni, tanulni akarok korábbi hibáimból, és jobban megoldani azokat a szituációkat, amelyeket  korábban rosszul kezeltem. Tulajdonképpen magamat akarom legyőzni.

-És mikortól indítja az önmaga elleni "hadjáratot"?

-Egészségi állapotom alapján már decemberben versenyezhetnék, csakhogy akkor elveszíteném a WTA adta védett ranglistámat. Én választhatom ki, mely tornákra használom fel ezt a lehetőséget, azonban annyi megkötés van, hogy összesen egy Grand Slam-torna és egy a WTA legmagasabb kategóriájába tartozó viadal lehet köztük.

-Tudja már, hogy mely versenyek lesznak ezek?

-Egyenlőre semmi sem biztos, csak annyi, hogy az Australian Openen nem indulok.

-Mi lesz. ha nem sikerül megfelelnie az önmaga által támasztott elvárásnak?

-Az utóbbi hetekben többször is megfordult a fejemben, mi történik, ha nem úgy sikerül a visszatérésem, ahogy elterveztem, azonban mindig arra jutottam, hogy sohasem tudom meg, mire lennék képes, ha meg sem próbálom. Ráadásul abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a pihenőm alatt ráébredtem, sok társammal ellentétben, én tudom, mihez kezdek majd pélyafutásom befejezése után. Ez óriási biztonságot ad. Bármikor úgy dönthetek, hogy nem csinálom tovább, hiszen volt életem a tenisz előtt is, és lesz utána is.

-Úgy hangzik, mintha második karriert kezdene.

-Nagyon akartam már dolgozni. nem fogtam vissza magam, aminek meg is lett a következménye, mivel túl hamar kezdtem erőltetni a könyökömet, aztán meghúztam a lovalglóizmomat is. Meg voltam lőve, nem tudtam szerválni és futni sem, azonban a rosszban is megpróbáltam meglátni a jót. nem akartam tétlenül töltnei az időt, úgyhogy lementem falazni: három órán keresztül csak a a röptéket gyakoroltam, mert ahhoz gyakorlatilag nem kellet mozogni. Tenisszel kapcsolatos könyveket olvasok, rengeteget videóztam, saját meccseimet és másokét is elemeztem. Megvizsgáltam, hogy hibáztam bizonyos helyzetekben, és például hogy az egyes ellenfeleim hova szerválnak bréklabdánál. Összeírtam mindent. Korábban például ilyesmire sem jutott időm."

Jó felkészülést, hajrá Linda!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

bizsu - hajrá Melinda!

2010.10.17 19:23

Remélem jó formában fogsz visszatérni, hajrá Melinda!

ica - Gratulálok !

2010.10.08 20:38

Örülök, hogy szántál időt a pihenésre és átgondoltad az életed, a jövőd.Ebben a rohanó világban az embernek néha tudnia kell megállnia.Nagyon tetszik a riportban feltárt új mentalitásod. Remélem meg is tudod majd valósítani. Szurkolok neked,hogy sikerüljön a visszatérés.Kitartást kívánok a felkészülésre és a versenyekre. Ne add fel, ha rögtön nem jönnek az eredmények.Sok szerencsét a sorsolásokhoz és sok sikert a teniszben !!!

bebebe - végre

2010.10.08 14:05

Végre egy teniszező. aki nem pénzért, vagy egyéb más jutalomért teniszezik, hanem önmagának szerene csak bizonyítani. Bármikor azt mondhatná, hogy kész vége, de nem, mert szeret dolgozni, edzeni, teniszezni. Ez a munkabírás sok teniszezőből hiányzik, remélem bizonyít majd miután visszatér.

1szurkoló - hajráá

2010.10.08 13:49

Végre vannak hírek Melindáról, remélem minnél hamarabb fog nevezni egy tornára! Jó lenne már újra látni!

heszti - hajrá Melinda!

2010.10.08 13:45

Jó olvasni, hogy Melinda ilyen pozitívan áll hozzá a problémáihoz, a folytatáshoz, és hogy ennyire korrekten tervezi az életét!
Remélem, hogy visszatérése után nem csak a védett ranglista alapján lesz a top 100-ban!
Hajrá!