Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Az első kör kipipálva

2011.09.12
05.jpg35364160_jpeg_preview_medium.jpgMelinda a torna 2009-es bajnokaként és a német lány ellen abszolút esélyesként indult az első fordulóban, Kanadában. A papírforma szerencsére nem is borult és 6:4, 1:6, 6:3 arányban Linda legyőzte Kathrin Woerlét, a quebeci WTA torna első fordulójában. Melinda az 1 óra 39 percig tartó mérkőzésen sajnos 10 darab kettőshibát is ütött, emelett 6 ászt számol. Végül az összes pontok 51%-át tudta megszerezni.

A meccs összefoglaló videója itt megtekinthető.

Melinda evvel a győzelmével nagyot lépett előre a világranglistán, hiszen a megszerzett 30 pontjával a 148. lett.
A második fordulóban az első kiemelt Daniela Hantuchova lesz Melinda ellenfele, aki 3 szettben a horvát Alja Tomljanovicot győzte le az első körben. A szerdai meccs pontos időpontja még nem ismert, viszont ezen az oldalon biztosan lehet majd élőben követni az eredmény alakulását.
Az első kiemelt legyőzése nagyon nagy bravúr lenne, hiszen Hantuchova nagyon jó idényt tudhat maga mögött, többek között a világelső Caroline Wozniackit is legyőzte. Bár azt is meg kell említeni, hogy a két lány egyszer már játszott egymás ellen, és 2006-ban, kemény pályán Melinda bizonyult jobbnak a balii tornán. Akkor 7:5, 6:2 diadalmaskodott.
 
Nemcsak egyéniben indult jól Melindának a torna, hiszen párosban is érdekelt, partnere a cseh Andrea Hlavackova. Az első fordulóban a Bovina-Pavlovic duó ellen, szoros csatában tudtak győzni 6:4, 7:5 arányban. A második fordulóban az első kiemelt páros ellen fognak játszani, az amerikai Kops-Jones-Spears lesz az ellenfél.
A páros meccset az amerikai ellenfelek miatt a center pályán fogják játszani a lányok, ami magyar idő szerint pontban 17 órakor kezdődik, szerdán. Egyéniben csak csütörtökön lép újra pályára Melinda.
Régen volt már, hogy Melinda nemcsak párosban, vagy nemcsak egyéniben hanem mindkét formában győzelemmel kezdett. Nagyon gratulálunk az első fordulókhoz, sok sikert tovább! 
 
Hajrá Melinda!
 
Melinda és edzője az első fordulós győzelme után így nyilatkoztak: (pontos fordítást sajnos nem tudunk közölni)
Melinda: "I felt like I was definitely the underdog going into it, so maybe that kind of made me a little more relaxed going into this match than especially my last grand slam final.The other tournament was probably Wimbledon and I can distinctly remember saying 'well, what other choice do you have but to work hard?"
Ian Barstow: "Sajnálhatod magad, beszélhetsz az elhalasztott alkalmakról, vagy pedig dolgozhatsz igazán keményen és elhiszed, hogy az igazán jó dolgok a "sarkon" túl jönnek. Nekem sohasem kellett motiválnom Melindát egy gyakorlatnál, de ennyire még soha nem láttam sikerre éhesnek, ahogy Wimbledon után."
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.